DERSÚ UZALÀ

23,00 €
IVA inclòs

A principis del segle xx, l’explorador rus Vladímir Arséniev és enviat a la regió del riu Ussuri, a Sibèria, amb el propòsit d’explorar i cartografiar la zona. Allà fa amistat amb un caçador de la taigà anomenat Dersú Uzalà, que viu tot sol al bosc. El secret d’aquesta amistat caldrà buscar-lo en l’actitud delsdos protagonistes, d’orígens molt diferents, però que comparteixen la mateixa reverència per les coses senzilles de la terra.

Dersú Uzalà és un cant a l’amistat, al respecte, a la natura, a la vida. L’aproximació que es fa a una determinada manera d’entendre el món i a la relació de l’home amb la natura sorprèn per la seva clarividència i és, també, un exemple de respecte per l’alteritat. L’entesa amb l’altre és possible si l’apropament es fa des del respecte i l’estimació.

Quantitat

Vladímir Klàvdievitx Arséniev (Sant Petersburg, 1872 – Vladivostok, 1930) prengué part en dotze grans expedicions científiques entre 1902 i 1930 a la part més oriental de Sibèria. De la documentació geogràfica, botànica, geològica i etnogràfica acumulada, escrigué més de seixanta obres, d’entre les quals Dersú Uzalà i Pel país de l’Ussuri són les més celebrades.

Miquel Cabal Guarro (Barcelona, 1977) és traductor literari de rus i professor universitari.

Toni Térmens Fuentes (Sabadell, 1975) és il·lustrador i professor de dibuix.

9788418696305